« terug naar vorige pagina

Hoe kunnen wij u helpen?

Binnen Huisartsenpraktijk Elings streven we er naar om u zo volledig mogelijk van dienst te zijn.
Op deze manier houden voor u de zorgkosten betaalbaar.

Uiteraard is Huisartsenpraktijk Elings er voor alle klachten en zorgvragen. Wanneer u een klacht hebt is het mogelijk om deze klacht zelf op te lossen.
Op de website thuisarts.nl vindt u hiervoor adviezen van goede kwaliteit. Wanneer u uw klachten zelf niet kunt oplossen of als u ongerust bent kunt u uiteraard met onze praktijk contact opnemen. Wij staan u altijd graag te woord. Soms kan onze assistente u een goed advies geven aan de telefoon, soms is het nodig dat u op het spreekuur komt. De assistente is er voor opgeleid om te bepalen of uw klacht nog dezelfde dag gezien moet worden of op een andere dag behandeld kan worden.
Binnen onze praktijk hebben we daarnaast enkele gespecialiseerde medewerkers voor de volgende zorgvragen of ziektebeelden:

Onze dienstverlening

 • Dokter Elings is speciaal opgeleid als echografist.
  Met een echo wordt een tweedimensionaal beeld van een deel van het lichaam gemaakt. Op deze wijze kunnen sommige ziektebeelden worden vastgesteld.
  Door een echo bij de huisarts te laten uitvoeren, kan beter bepaald worden of er een doorverwijzing naar het ziekenhuis nodig is. Voor een doorverwijzing naar het ziekenhuis moet u immers uw eigen risico aanspreken. Een echo binnen de huisartsenpraktijk wordt door de zorgverzekeraar volledig vergoed en wordt uw eigen risico niet aangesproken.

 • Alle artsen doen chirurgische ingrepen, zoals het verwijderen van goedaardige bultjes en wratjes, het hechten van wonden, het verwijderen van hechtingen, et cetera. Alleen dokter Elings plant alle verrichtingen bij elkaar in een ‘chirurgisch spreekuur’.

 • Diverse medewerkers binnen Huisartsenpraktijk Elings kunnen u begeleiden bij het stoppen met roken. Roken hebt een sterk negatief effect op uw gezondheid. De zorgverzekeraar vergoedt een stoppen-met-roken-begeleiding bij Huisartsenpraktijk Elings. Uw eigen risico wordt NIET aangesproken.

 • Doordat wij twee vrouwelijke artsen in onze praktijk hebben, kunnen patiënten die dit op prijs stellen, terecht bij een vrouwelijke arts. 

  Wij hebben wel een speciaal opgeleide medewerker seksuele gezondheid en kunnen u adviseren over de wijze waarop u kunt zorg dragen voor uw seksuele gezondheid. U kunt bij haar terecht wanneer u vermoedt dat u een SOA (seksueel overdraagbare aandoening) hebt of wanneer u SOA’s wilt voorkomen. Het consult valt onder huisartsenzorg en wordt door de zorgverzekeraar, zonder extra kosten, vergoed. Een eventueel laboratorium onderzoek doet uiteraard wel aanspraak op uw eigen risico.

 • Wanneer u een chronische ziekte hebt (Diabetes, COPD, Astma of Hart- en vaatziekten) is het van belang dat u onder regelmatige controle blijft. Binnen onze huisartsenpraktijk zijn drie medewerkers opgeleid tot Praktijkondersteuner (POH) en daarmee gespecialiseerd in uw begeleiding. Wanneer u behoefte hebt aan deze begeleiding, wordt u aangemeld als deelnemer aan een zorgpad. Er worden dan met regelmaat vaste controles bij u uitgevoerd. De zorgverzekeraar vergoedt uw aansluiting bij een zorgpad vanuit de basisverzekering zonder daarbij aanspraak te maken op uw eigen risico. Wanneer u laboratoriumonderzoeken of medicijnen nodig hebt komen deze wel ten laste van uw eigen risico.

 • Onze praktijkondersteuner van de huisarts voor de geestelijke gezondheidszorg (POH-GGZ) is speciaal opgeleid om patiënten te ondersteunen bij psychische en sociale problemen. 

  U kunt dan denken aan eenzaamheid, relatieproblemen, problemen op het werk, verslaving, geweld, stress of burn-out, angsten, depressie. rouw, boosheid, opvoedingsvraagstukken, et cetera. Onze POH-GGZ jeugd is tevens speciaal opgeleid om hulp te bieden aan kinderen en ouders met vragen over hun kinderen.

  De gesprekken met onze POH-GGZ vallen binnen de huisartsenzorg en worden door de zorgverzekeraar vergoed zonder aanspraak te maken op uw eigen risico.