« terug naar vorige pagina

Onze dienstverlening

Binnen Huisartsenpraktijk Elings streven we er naar om u zo volledig mogelijk van dienst te zijn. Op deze manier houden voor u de zorgkosten betaalbaar. Uiteraard is Huisartsenpraktijk Elings er voor alle klachten en zorgvragen. Wanneer u een klacht hebt, is het mogelijk om deze klacht zelf op te lossen. Op de website van thuisarts vindt u hiervoor adviezen van goede kwaliteit. Wanneer u uw klachten zelf niet kunt oplossen of als u ongerust bent, kunt u uiteraard met onze praktijk contact opnemen. Wij staan u altijd graag te woord. Soms kan onze assistente u een goed advies geven aan de telefoon, soms is het nodig dat u op het spreekuur komt. De assistente is er voor opgeleid om te bepalen of uw klacht nog dezelfde dag gezien moet worden of op een andere dag behandeld kan worden. Binnen onze praktijk hebben we daarnaast enkele gespecialiseerde medewerkers voor de volgende zorgvragen of ziektebeelden:

Onze dienstverlening

  • Huisarts Elings is speciaal opgeleid als huisarts-echografist. Met een echo wordt een drie-dimensionaal beeld van een deel van het lichaam gemaakt. Op deze wijze kunnen sommige ziektebeelden worden vastgesteld. Door een echo bij de huisarts te laten uitvoeren, kan beter bepaald worden of er een doorverwijzing naar het ziekenhuis nodig is. Voor een doorverwijzing naar het ziekenhuis moet u immers uw eigen risico aanspreken. Een echo binnen de huisartsenpraktijk wordt door de zorgverzekeraar volledig vergoed, zonder dat hiervoor uw eigen risico wordt aangesproken.

  • Huisarts Elings verzorgt chirurgische ingrepen, zoals het verwijderen van goedaardige bultjes en wratjes, het hechten van wonden, het verwijderen van hechtingen, et cetera.

  • Diverse medewerkers binnen Huisartsenpraktijk Elings kunnen u begeleiden bij het stoppen met roken. Roken heeft een sterk negatief effect op uw gezondheid. De zorgverzekeraar vergoedt een stoppen-met-roken-begeleiding bij Huisartsenpraktijk Elings, zonder dat hiervoor uw eigen risico wordt aangesproken.

  • Huisartsenpraktijk Elings is tevens een vestiging van Travel Doctor. Via de website van Travel Doctor kunt u een afspraak maken voor een consult voor reizigersadvies en de daarbij behorende vaccinaties. Sommige verzekeraars vergoeden reizigersadvisering en -vaccinaties vanuit de aanvullende verzekering.

  • Door de aanwezigheid van een vrouwelijke huisarts in onze praktijk, kunnen vrouwen met gynaecologische of sexualiteitsproblemen ook terecht bij een hulpverlener van het eigen geslcht. U kunt dan denken aan het plaatsen en verwijderen van spiralen, het uitvoeren van uitstrijkjes, het bespreken van gynaecologische klachten, overgangsproblemen, et cetera.  Onze huisartsen kunnen u adviseren over de wijze waarop u kunt zorg dragen voor uw seksuele gezondheid. U kunt bij hen terecht wanneer u vermoedt dat u een SOA (seksueel overdraagbare aandoening) heeft of wanneer u SOA’s wilt voorkomen. Het consult valt onder huisartsenzorg en wordt door de zorgverzekeraar, zonder aanspraak op uw eigen risico, vergoed. Een laboratorium onderzoek maakt aanspraak op uw eigen risico.

  • Wanneer u een chronische ziekte heeft, zoals Diabetes, COPD, Astma of Hart- en vaatziekten is het van belang dat u onder regelmatige controle blijft. Binnen onze huisartsenpraktijk zijn twee medewerkers opgeleid tot Praktijkondersteuner en daarmee gespecialiseerd in uw begeleiding. Wanneer u behoefte hebt aan deze begeleiding, wordt u aangemeld als deelnemer aan een zorgpad. Er worden dan met regelmaat vaste controles bij u uitgevoerd. De zorgverzekeraar vergoedt uw aansluiting bij een zorgpad vanuit de basisverzekering, zonder daarbij aanspraak te maken op uw eigen risico. Wanneer u laboratorium-onderzoeken of medicijnen nodig hebt, komen deze ten laste van uw eigen risico.

  • Onze POH-GGZ is speciaal opgeleid om patiënten te ondersteunen bij psychische en sociale problemen. U kunt dan denken aan eenzaamheid, relatieproblemen, problemen op het werk, verslaving, geweld, stress of burn out, angsten, depressie. rouw, boosheid, opvoedingsvraagstukken, et cetera. De gesprekken met onze POH-GGZ vallen binnen de huisartsenzorg en worden door de zorgverzekeraar vergoed, zonder aanspraak te maken op uw eigen risico.