Nieuws

 • Huisartsen geven geen geneeskundige verklaring af. Ook niet rondom corona. In Nederland worden eventuele verklaringen door onafhankelijke artsen afgegeven en niet door de behandelende (huis)artsen.

  Wij geven dus geen verklaring af over het wel of niet (kunnen) dragen van een mondkapje!

  Om u uit te leggen waarom de behandelend arts geen geneeskundige verklaring afgeeft heeft de KNMG het zogenaamde ‘weigeringsbriefje‘ opgesteld. Dit weigeringsbriefje is beschikbaar in meerdere talen.

 • De gemeente Rotterdam heeft besloten dat vanaf 1 oktober 2020 er in Oud Charlois betaald moet worden als u parkeert. Vergeet daarom niet om een parkeerticket te kopen bij een automaat in de buurt of uw parkeer-app te gebruiken als u onze praktijk bezoekt. Op deze manier voorkomt u een boete. 

 • Zeer verrast en een tikkie ontroerd waren we door deze prachtige tekening die we op 18 maart in de ochtend op onze stoep vonden. Pepchalk, hartelijk dank voor dit lieve gebaar!

  Buitengewoon goed bezig!
 • Bijna twee op de drie doktersassistenten heeft de afgelopen twee jaar te maken gehad met geweld. Dit blijkt uit een ledenpeiling van de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten (NVDA) onder bijna duizend doktersassistenten en triagisten.

  Uit het onderzoek blijkt dat doktersassistenten te maken krijgen met schelden en dreigen, maar ook om spugen, vernielen, slaan en dreigen met een wapen. In een aantal gevallen moest zelfs de politie eraan te pas komen. Veel doktersassistenten in huisartsenpraktijken en op huisartsenposten voelen zich angstig, boos en soms onveilig. Anderen hebben fysieke klachten. Van de doktersassistenten die te maken hebben gehad met geweld neemt volgens 43,9% het geweld op het werk toe. Ruim een kwart geeft aan meer dan vier keer per jaar te maken te hebben met geweld op het werk. (bron: http://www.lhv.nl)

  De medewerkers van Huisartsenpraktijk Elings begrijpen dat patiënten soms emotioneel of boos kunnen zijn. We hopen echter van harte dat alle patiënten begrijpen dat onze medewerkers hun werkzaamheden met de beste bedoelingen uitvoeren. Ook wij hebben echter maar twee handen, één hoofd en niet meer dan 24 uur in een dag… Wij hopen dan ook dat u onze assistentes met respect blijft benaderen. Hiermee voorkomen we met elkaar veel problemen.